YENİ AÇILACAK GRUPLARIMIZ

Kurs Adı Başlangıç Tarihi Ders Günleri Ders Saatleri
H.İÇİ SABAH (3 Hafta) SORUNUZ Pzt-Salı-Çrş-Perş. 10:00 - 13:00
H.İÇİ ÖĞLEN (3 Hafta) SORUNUZ Pzt-Salı-Çrş-Perş. 13:00 - 16:00
H.İÇİ Ö.SONRA (3 Hafta) SORUNUZ Pzt-Salı-Çrş-Perş. 16:00 - 19:00
H.İÇİ AKŞAM (6 Hafta) SORUNUZ Pzt-Çrş 19:00 - 22:00
H.SONU ÖĞLEN (6 Hafta) SORUNUZ Cmt - Pazar 13:00 - 16:00
H.SONU Ö.SONRA (6 Hafta) SORUNUZ Cmt - Pazar 16:00 - 19:00

Bilgisayarlı Muhasebe Kursu'na Kimler Katılabilir:

Muhasebe ve finans bilgisine hakim olarak, Türkiye’nin en yaygın muhasebe programlarını uygulamalı olarak kullanmayı ve bu alanda uzmanlaşmayı hedefleyenler eğitime katılabilir. Bu programa katılan öğrencilerimiz temel bilgisayar eğitimi aldıktan sonra ETA, ZİRVE ve NİVA programlarının eğitimine başlamakta ve eğitim sonunda Ön Muhasebe ve Genel Muhasebe alanında tam bilgiye sahip olmaktadırlar.

Eğitimin Amacı:

Bilgisayarlı Muhasebe programlarının uygulamalı olarak eğitimlerinin verildiği kursumuzda 5-10 kişilik bilgisayar laboratuarlarında konusunda uzman eğitmenlerimizden detaylı eğitim alırsınız.

Bu eğitim programını tamamladığınızda Türkiye'de en yaygın muhasebe programlarını kullanmayı öğreneceksiniz. Küçük veya büyük işletmelerde stok işlemleri, cari hesap işlemleri, fatura ve irsaliye işlemleri, çek/senet işlemleri, kasa ve banka işlemlerinin kavramsal bilgilerini, muhasebe programlarını kullanarak kayıt ve raporlama işlemlerini uygulamalı olarak öğrenirsiniz.

Bilanço esasına göre defter tutma, mahsup, tahsil, tediye, açılış ve kapanış fişleri. Tekdüzen hesap planı. Yevmiye defteri, büyük defter, bilanço hesaplarının borç alacak ilişkisi, bilanço hesaplarının işleyişi, mizan düzenlenmesi, dönemsonu kapanış işlemleri, gelir tablosu düzenlenmesi, kapanış bilançosu düzenlenmesi gibi konuları uygulamalı olarak öğrenirsiniz.

İşletme defteri esasına göre kayıt yöntemi ve ticari programlardaki uygulamasını öğrenirsiniz.

Bordro Personel programı ile bir firmada personel çalıştırmaya başlandığında yapılması gereken işlemleri, ücret hesaplaması, netten brüte, brütten nete hesaplamaları, aylık puantaj işlemlerini, SSK prim ve gelir vergilerinin hesaplanması, ilgili resmi dairelere verilmesi gereken bildirge ve beyannamelerin doldurulması gibi tüm işlemleri öğrenirsiniz.

Bu programın amacı, şirketlerin ihtiyaç duyduğu teorik ve prati bilgiye sahip olmanın yanı sıra sektörde en sık kullanılan başlıca muhasebe programlarına hakim uzmanlar yetiştirmektir.

Eğitimin İçeriği:

Bilgisayara Giriş Donanım:
Donanım kavramı ve bilgisayarı oluşturan bileşenlerin (Mikroişlemci, anakart, harddisk, ram ve rom bellek) ve çevre birimlerinin (printer, scanner vb.) tanıtılması. Klavye tuşlarının tanıtılması ve yazı çalışması yaptırılarak öğrenci klavye kullanımına alıştırılırılması.

Windows:
Masaüstü simgelerinin kullanımı, pencere kavramı ve pencerelerin yönetilmesi, görev çubuğu ve özellikleri, masaüstü ve masaüstü özellikleri, dosya klasör ve kısayol kavramları, kopyalama, taşıma ve silme İşlemleri, başlat menüsü ve başlat menüsü programları, Windows ortamında dosya ve klasör üzerinde çalışmalar, Denetim Masası ayarları.

Ön Muhasebe:
Stok takibi işlemleri, Cari Hesap (müşteri yada satıcı takip modülü), Fatura (fatura kesme, alış, satış, gelir, gider  faturası kaydetme),İrsaliye, Çek/Senet (çek ve senet takip modülü), Kasa, Banka gibi konuları kapsamaktadır. Alınan bu eğitimle bir firmanın ön muhasebesini rahatlıkla bilgisayarda takip edebilirsiniz.

Genel Muhasebe:
Muhasebe fişlerinin işlenmesi, Resmi defterlerin tutulması, kayıtların sınıflandırılması, raporlanması ve yorumlanmasını kapsayan bir süreçtir. Bilanço esasına göre kayıt yöntemi, tekdüzen hesap planı, bilanço oluşturulması, yevmiye ve büyük defter, bilanço hesaplarının borç alacak ilişkisi, bilanço hesaplarının işleyişi,mizan düzenlenmesi, dönemsonu kapanış işlemleri,gelir tablosu düzenlenmesi, kapanış bilançosu düzenlenmesi gibi konulardan oluşmaktadır.
Ayrıca İşletme defteri esasına göre kayıt yöntemi ve ticari programlardaki uygulamasını kapsamaktadır.

Bordro Personel Mevzuatı:
Bordro modülünü kullandığımız bu bölümde bir firmada personel çalıştırmaya başlandığında yapılması gereken işlemlerden itibaren çalışma süreleri, Ücret hesaplaması, SSK Prim ve Gelir Vergilerinin hesaplanması, İlgili resmi dairelere verilmesi gereken bildirge ve Beyannamelerin doldurulması gibi tüm işlemler bu programda verilir.

Eğitim Süresi:

3 Hafta.
6 Hafta.

Sertifikalar:

Eğitimini başarıyla tamamlayan öğrenciler AKTİF EĞİTİM MERKEZİ onaylı sertifika ya da Milli Eğitim Bakanlığı'nın açmış olduğu sertifika sınavlarına girerek Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika alabilirler.

YENİ AÇILACAK GRUPLARIMIZ

Kurs Adı Başlangıç Tarihi Ders Günleri Ders Saatleri
H.İÇİ SABAH (3 Hafta) SORUNUZ Pzt-Salı-Çrş-Perş. 10:00 - 13:00
H.İÇİ ÖĞLEN (3 Hafta) SORUNUZ Pzt-Salı-Çrş-Perş. 13:00 - 16:00
H.İÇİ Ö.SONRA (3 Hafta) SORUNUZ Pzt-Salı-Çrş-Perş. 16:00 - 19:00
H.İÇİ AKŞAM (6 Hafta) SORUNUZ Pzt-Çrş 19:00 - 22:00
H.SONU ÖĞLEN (6 Hafta) SORUNUZ Cmt - Pazar 13:00 - 16:00
H.SONU Ö.SONRA (6 Hafta) SORUNUZ Cmt - Pazar 16:00 - 19:00

Menu
Kapat