YENÝ AÇILACAK GRUPLARIMIZ

Kurs Adý Baþlangýç Tarihi Ders Günleri Ders Saatleri
H.ÝÇÝ SABAH (3 Hafta) SORUNUZ Pzt-Salý-Çrþ-Perþ. 10:00 - 13:00
H.ÝÇÝ ÖÐLEN (3 Hafta) SORUNUZ Pzt-Salý-Çrþ-Perþ. 13:00 - 16:00
H.ÝÇÝ Ö.SONRA (3 Hafta) SORUNUZ Pzt-Salý-Çrþ-Perþ. 16:00 - 19:00
H.ÝÇÝ AKÞAM (6 Hafta) SORUNUZ Pzt-Çrþ 19:00 - 22:00
H.SONU ÖÐLEN (6 Hafta) SORUNUZ Cmt - Pazar 13:00 - 16:00
H.SONU Ö.SONRA (6 Hafta) SORUNUZ Cmt - Pazar 16:00 - 19:00

Bilgisayarlý Muhasebe Kursu'na Kimler Katýlabilir:

Muhasebe ve finans bilgisine hakim olarak, Türkiye’nin en yaygýn muhasebe programlarýný uygulamalý olarak kullanmayý ve bu alanda uzmanlaþmayý hedefleyenler eðitime katýlabilir. Bu programa katýlan öðrencilerimiz temel bilgisayar eðitimi aldýktan sonra ETA, ZÝRVE ve NÝVA programlarýnýn eðitimine baþlamakta ve eðitim sonunda Ön Muhasebe ve Genel Muhasebe alanýnda tam bilgiye sahip olmaktadýrlar.

Eðitimin Amacý:

Bilgisayarlý Muhasebe programlarýnýn uygulamalý olarak eðitimlerinin verildiði kursumuzda 5-10 kiþilik bilgisayar laboratuarlarýnda konusunda uzman eðitmenlerimizden detaylý eðitim alýrsýnýz.

Bu eðitim programýný tamamladýðýnýzda Türkiye'de en yaygýn muhasebe programlarýný kullanmayý öðreneceksiniz. Küçük veya büyük iþletmelerde stok iþlemleri, cari hesap iþlemleri, fatura ve irsaliye iþlemleri, çek/senet iþlemleri, kasa ve banka iþlemlerinin kavramsal bilgilerini, muhasebe programlarýný kullanarak kayýt ve raporlama iþlemlerini uygulamalý olarak öðrenirsiniz.

Bilanço esasýna göre defter tutma, mahsup, tahsil, tediye, açýlýþ ve kapanýþ fiþleri. Tekdüzen hesap planý. Yevmiye defteri, büyük defter, bilanço hesaplarýnýn borç alacak iliþkisi, bilanço hesaplarýnýn iþleyiþi, mizan düzenlenmesi, dönemsonu kapanýþ iþlemleri, gelir tablosu düzenlenmesi, kapanýþ bilançosu düzenlenmesi gibi konularý uygulamalý olarak öðrenirsiniz.

Ýþletme defteri esasýna göre kayýt yöntemi ve ticari programlardaki uygulamasýný öðrenirsiniz.

Bordro Personel programý ile bir firmada personel çalýþtýrmaya baþlandýðýnda yapýlmasý gereken iþlemleri, ücret hesaplamasý, netten brüte, brütten nete hesaplamalarý, aylýk puantaj iþlemlerini, SSK prim ve gelir vergilerinin hesaplanmasý, ilgili resmi dairelere verilmesi gereken bildirge ve beyannamelerin doldurulmasý gibi tüm iþlemleri öðrenirsiniz.

Bu programýn amacý, þirketlerin ihtiyaç duyduðu teorik ve prati bilgiye sahip olmanýn yaný sýra sektörde en sýk kullanýlan baþlýca muhasebe programlarýna hakim uzmanlar yetiþtirmektir.

Eðitimin Ýçeriði:

Bilgisayara Giriþ Donaným:
Donaným kavramý ve bilgisayarý oluþturan bileþenlerin (Mikroiþlemci, anakart, harddisk, ram ve rom bellek) ve çevre birimlerinin (printer, scanner vb.) tanýtýlmasý. Klavye tuþlarýnýn tanýtýlmasý ve yazý çalýþmasý yaptýrýlarak öðrenci klavye kullanýmýna alýþtýrýlýrýlmasý.

Windows:
Masaüstü simgelerinin kullanýmý, pencere kavramý ve pencerelerin yönetilmesi, görev çubuðu ve özellikleri, masaüstü ve masaüstü özellikleri, dosya klasör ve kýsayol kavramlarý, kopyalama, taþýma ve silme Ýþlemleri, baþlat menüsü ve baþlat menüsü programlarý, Windows ortamýnda dosya ve klasör üzerinde çalýþmalar, Denetim Masasý ayarlarý.

Ön Muhasebe:
Stok takibi iþlemleri, Cari Hesap (müþteri yada satýcý takip modülü), Fatura (fatura kesme, alýþ, satýþ, gelir, gider  faturasý kaydetme),Ýrsaliye, Çek/Senet (çek ve senet takip modülü), Kasa, Banka gibi konularý kapsamaktadýr. Alýnan bu eðitimle bir firmanýn ön muhasebesini rahatlýkla bilgisayarda takip edebilirsiniz.

Genel Muhasebe:
Muhasebe fiþlerinin iþlenmesi, Resmi defterlerin tutulmasý, kayýtlarýn sýnýflandýrýlmasý, raporlanmasý ve yorumlanmasýný kapsayan bir süreçtir. Bilanço esasýna göre kayýt yöntemi, tekdüzen hesap planý, bilanço oluþturulmasý, yevmiye ve büyük defter, bilanço hesaplarýnýn borç alacak iliþkisi, bilanço hesaplarýnýn iþleyiþi,mizan düzenlenmesi, dönemsonu kapanýþ iþlemleri,gelir tablosu düzenlenmesi, kapanýþ bilançosu düzenlenmesi gibi konulardan oluþmaktadýr.
Ayrýca Ýþletme defteri esasýna göre kayýt yöntemi ve ticari programlardaki uygulamasýný kapsamaktadýr.

Bordro Personel Mevzuatý:
Bordro modülünü kullandýðýmýz bu bölümde bir firmada personel çalýþtýrmaya baþlandýðýnda yapýlmasý gereken iþlemlerden itibaren çalýþma süreleri, Ücret hesaplamasý, SSK Prim ve Gelir Vergilerinin hesaplanmasý, Ýlgili resmi dairelere verilmesi gereken bildirge ve Beyannamelerin doldurulmasý gibi tüm iþlemler bu programda verilir.

Eðitim Süresi:

3 Hafta.
6 Hafta.

Sertifikalar:

Eðitimini baþarýyla tamamlayan öðrenciler AKTÝF EÐÝTÝM MERKEZÝ onaylý sertifika ya da Milli Eðitim Bakanlýðý'nýn açmýþ olduðu sertifika sýnavlarýna girerek Milli Eðitim Bakanlýðý onaylý sertifika alabilirler.

YENÝ AÇILACAK GRUPLARIMIZ

Kurs Adý Baþlangýç Tarihi Ders Günleri Ders Saatleri
H.ÝÇÝ SABAH (3 Hafta) SORUNUZ Pzt-Salý-Çrþ-Perþ. 10:00 - 13:00
H.ÝÇÝ ÖÐLEN (3 Hafta) SORUNUZ Pzt-Salý-Çrþ-Perþ. 13:00 - 16:00
H.ÝÇÝ Ö.SONRA (3 Hafta) SORUNUZ Pzt-Salý-Çrþ-Perþ. 16:00 - 19:00
H.ÝÇÝ AKÞAM (6 Hafta) SORUNUZ Pzt-Çrþ 19:00 - 22:00
H.SONU ÖÐLEN (6 Hafta) SORUNUZ Cmt - Pazar 13:00 - 16:00
H.SONU Ö.SONRA (6 Hafta) SORUNUZ Cmt - Pazar 16:00 - 19:00

Menu
Kapat
Tel